Bentwoudlaan 4
2731BS
BENTHUIZEN
tel. 079-3436571

BSC begon de topper tegen Koudekerk met een achterstand van 4 punten. Er moest dus gewonnen worden om de titelaspiraties nog levend te houden.

Op het volgepakte sportpark `Ons Nieuwe Erf` begonnen de Benthuizenaren voortvarend aan de wedstrijd. Toch duurt het ruim tien minuten voor er gevaar dreigt voor het Koudekerkse doel. Doelman Dorrepaal blijft echter gemakkelijk overeind bij de slap ingeschoten vrije trap van Romé Thies. Als Roel van der Valk enkele minuten later onreglementair de doortocht wordt verhinderd is het Lody Dijkhuizen die van een meter of 20 de bal in de kruising jaagt. Die zelfde Dijkhuizen is opnieuw van groot belang als hij met een verre inworp Lucas Plag bereikt. De pijlsnelle vleugelverdediger maakt geen fout en geeft Dorrepaal voor de tweede keer het nakijken. 2-0 voor tegen de koploper, dat smaakt naar meer. BSC heeft helaas te veel slordigheidjes om deze comfortabele voorsprong vast te houden en dat resulteert al voor de pauze in  de aansluitingstreffer. Die komt er al bijna als de doorgaans zo betrouwbare Jop Splitthoff balverlies lijdt in zijn eigen strafschopgebied maar met een kamikaze sliding kan hij de bal nog tot corner verwerken. Als nog geen minuut later Lody Dijkhuizen en Mitchell Bons tegen elkaar botsen binnen het strafschopgebied klinkt totaal onverwachts het fluitje van scheidsrechter Giovanni Jaggan. Strafschop is zijn beslissing. Jari Meertens pakt dit cadeautje dankbaar uit en het verschil is nog slechts een schamel doelpuntje.

Abdullah Sari probeert in de rust de jongens er van te overtuigen dat een overwinning zeker tot de mogelijkheden behoort maar binnen twee minuten is het opnieuw raak. Opnieuw is Lody Dijkhuizen er bij betrokken. Op de rand van de zestien verspeelt hij de bal en luttele secondes later kan doelman Levi Tuijt opnieuw de gang naar het net maken (2-2). De Koudekerkse handen gaan daarna al weer snel in de lucht om de 2-3 te vieren maar weer speelt Dijkhuizen de hoofdrol. Met een miraculeuze sliding haalt hij de bal van de doellijn. Het laatste half uur kan het alle kanten op. De meeste kansen zijn echter voor de thuisclub. De ingevallen Jelle Verhoeff krijgt tot twee keer toe een voorzet van Joep van Straalen binnen de palen maar even zo vaak komt Dorrepaal als overwinnaar uit de strijd. Als de rollen worden omgedraaid en van Straalen een voorzet van Verhoeff kan afronden gaat deze poging helaas net over de lat. Zo eindigt de wedstrijd in een teleurstellend gelijkspel.

Koudekerk behoudt de vier punten voorsprong en zelfs RKDES is BSC op de ranglijst voorbij gegaan. Het moet wel raar lopen als BSC nog in aanmerking zal komen voor de koppositie maar in deze klasse komen wel meer onvoorspelbare dingen voor dus er rest nog maar een ding en dat is de rest van de wedstrijden proberen te winnen. Met nog 6 wedstrijden te gaan zijn er nog 18 punten te verdienen, mochten die 18 punten binnen gehaald worden zie ik een kampioenschap nog wel tot de mogelijkheden behoren maar daar zal wel alles voor moeten wijken.

Volgende week de uitwedstrijd tegen het op de vijfde plaats staande Oegstgeestse ASC. Aanvang 15.00 uur.