Bentwoudlaan 4
2731BS
BENTHUIZEN
tel. 079-3436571

BSC kreeg zaterdag bezoek van de enige club die de Benthuizenaren de afgelopen twee jaar wisten te verslaan op sportpark “Ons Nieuwe Erf”. SV Zevenhoven kreeg dat vorig seizoen in de allereerste competitiewedstrijd voor elkaar. Ook in de daarop volgende uitwedstrijden trokken de Zevenhovenaren al dan niet verdiend aan het langste eind. Dit seizoen zijn de rollen echter heel wat anders dan die in het vorige seizoen. Streden beide kemphanen in het vorige jaar zij aan zij om het kampioenschap is er wat dat betreft voor BSC niet veel veranderd maar moet Zevenhoven met lede ogen toezien dat alle dertien tegenstanders meer punten binnen slepen dan de geel/roden uit het gelijknamige dorp.

De Benthuizenaren beginnen sterk aan de wedstrijd of moet ik zeggen Zevenhoven begon dramatisch aan de pot voetbal. Feit was dat BSC na vijf minuten al op een 2-0 voorsprong stond. Eerst was het een schot van de op de rechtsachter geposteerde rechtsbuiten Guido de Peinder dat volledig verkeerd werd beoordeeld door keeper Jordy Aartman. Het ogenschijnlijk houdbare schot verdween via de grijpgrage armen van Aartman tegen de touwen terwijl die zelfde Aartman enkele minuten later kansloos was op het fraaie schot vanaf de rechterflank van Romé Thies. Arjen Robben kan dit, Ziyech heeft er patent op maar ook Thies heeft al meerdere malen laten zien dat hij dit in de voeten heeft. Na de 2-0 laat BSC de teugels helaas een beetje vieren en laat zo Zevenhoven terug komen in de wedstrijd. Na een half uurtje leidt dat zelfs tot de aansluitingstreffer. Een vrije trap vanaf de rechterkant komt bij de tweede paal. Levy Tuijt kan er net niet bij en de slimme Marco Pellegrom is er als de kippen bij om de 2-1 binnen te koppen. Vlak voor rust stelt BSC orde op zaken met wellicht de mooiste aanval van de middag. Lijon Korving bereikt met een crossbal Jelle Verhoeff die met een simpele voetbeweging Joep van Straalen oog in oog zet met de vijandelijke doelman. Een simpel tikje is genoeg om het verschil weer op twee te zette. Zo breekt de rust aan met een comfortabele 3-1 voorsprong.

Na de pauze heeft BSC de wind in de rug en Zevenhoven komt er bijna niet meer aan te pas. Al na een minuut is het opnieuw raak. Een afgemeten voorzet van Jelle Verhoeff denkt Joep van Straalen binnen te koppen maar de zwak begonnen Aartman heeft zich in de loop van de wedstrijd knap weten te herstellen en werkt de kopbal met een katachtige reactie uit het doel. Helaas voor hem valt deze precies bij Lijon Korving voor de voeten en met een machtige uithaal vliegt de bal in de rechter kruising. Dit is een mooi moment om wat jeugdspelers minuten te geven en vooral de 16-jarige Lucas van den Houten had zichzelf een memorabele middag kunnen bezorgen. Zeker drie honderd-% kansen waren niet aan hem besteed maar hij stond wel steeds op de goede plaats. Ook  Finn Goulooze (17 jaar) viel nog in en ook hij was dicht bij een treffer. Zijn kopbal ging echter rakelings over de lat. Nog dichter bij een doelpunt was Sjoerd Walraven maar net toen hij de keeper al was gepasseerd en de bal in het lege doel wilde schuiven greep Aartman hem bij de benen en weg was de kans. Wat over bleef was een strafschop en omdat Sjoerd te bescheiden was om deze op te eisen pakte Guido de Peinder de bal en schoot deze onfeilbaar in de rechterhoek. Even later floot de uitstekende scheidsrechter Durgunsu voor het einde van de wedstrijd en hoorden we het nieuws dat koploper Koudekerk had verloren van Soccer Boys.

Met nog vier wedstrijden te spelen staan er 2 ploegen op 43 punten terwijl BSC volgt met 1 punt minder. Het kampioenschap lijkt dus te gaan tussen drie ploegen te weten Koudekerk, RKDES en BSC. Het belooft een prachtige apotheose te worden van een meer dan geweldige 3e klasse A. Volgende week een vrij weekend i.v.m. koningsdag en dan wacht de lastige uitwedstrijd bij TAVV. Vorig jaar nog 4e klasser en nu een reële kandidaat voor een plekje in de 2e klasse. Wat kan voetbal mooi zijn.

Verslag en foto's gemaakt door Hans Verhoeff.